Digitalisering

Bild: Händer på bärbar dator

Höglandskommunerna står inför en omvälvande och spännande förändringsresa mot det digitala tjänstesamhället. Höglandets IT är en viktig medspelare i arbetet med att realisera framtidens e-förvaltning och det IT-stöd som krävs för att det digitala tjänstesamhället ska fungera.

Förändringsresan är utmanade och skapar många frågor av både teknisk art så väl som processmässigt och i vissa fall även organisatoriskt. Digital transformation är en ytterst prioriterad fråga både för att möta medborgarna på ett modernt sätt men också för att nå en större intern effektivitet med teknikens hjälp.

Vi är mitt uppe i ett spännande förändrings­arbete där vi bygger vidare på vår organisation och den gemensamma tekniska infrastruktur som krävs för att kunna förverkliga samverkansfördelarna med en gemensam IT-organisation.

Du kan läsa mer om digitalisering av offentlig sektor på Sveriges Kommuner och Landsting, SKR:s, webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den 1 september 2018 etablerades en ny myndighet i Sverige: Myndigheten för digital förvaltning, DIGG. De har som uppgift att utveckla, samordna och stödja digitaliseringen av statliga myndigheter, kommuner och landsting. Läs mer på DIGG:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 maj 2022
Sidan publicerad av: Ulrika Petersson