Dina rättigheter

I de flesta fall har du rätt att bli informerad om att vi har börjat behandla dina personuppgifter och varför vi gör detta. Du har även rätt att kostnadsfritt, en gång per år, få information om huruvida dina personuppgifter behandlas av oss, och vilka uppgifter detta i sådana fall gäller.

Du måste själv skriva till oss och be att få den informationen. Du har rätt att få svar inom en månad. Vi behöver även verifiera att du är den du utger dig för att vara. Du har rätt att begära att uppgifterna om dig ska raderas, kompletteras eller rättas.

Det innebär att även om du återkallar ditt samtycke och den behandling som grundas på samtycket upphör, kan personuppgiften ändå finnas kvar hos oss för andra ändamål, som att uppfylla andra lagar, vilka vi är skyldiga att följa.

Den som anser att Höglandsförbundet bryter mot Dataskyddsförordningen eller annan integritetslagstiftning kan vända sig till Datainspektionen. Läs mer på Datainspektionens webbplats.

Tänk på…

… att om du använder sociala medier, till exempel LinkedIn, för att komma i kontakt med oss, så överförs informationen samt personuppgifter alltid till tredje part (företaget/organisationen som driver det sociala mediet). För din egen skull rekommenderar vi dig att inte skicka känslig information till oss via sociala medier.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 september 2018
Sidan publicerad av: Admin HKF