Johan Albertsson, familjerättssekreterare

”Adoptionsärenden är mycket positiva. Det är härligt att se nyblivna föräldrars stora glädje.”
Johan Albertsson, familjerättssekreterare>

Höglandets IT

UtskriftHöglandets IT är Höglandskommunernas leverantör av IT-tjänster. Kommunerna på Höglandet står inför en omvälvande och spännande förändringsresa mot det digitala tjänstesamhället. Där är Höglandets IT en viktig aktör. Vi ska vara den naturliga samarbetspartnern för kommunerna och deras bolag när det gäller att realisera framtidens e-förvaltning och det IT-stöd som krävs för detta. Ett aktivt samarbete med andra offentliga aktörer i regionen är också en viktig del. Vi är mitt uppe i ett spännande förändringsarbete där vi bygger vidare på vår organisation och den gemensamma tekniska infrastruktur som krävs för att kunna förverkliga samverkansfördelarna med en gemensam IT-organisation för Höglandskommunerna.

Verksamheterna vi stödjer verkar inom många olika områden såsom skola, vård, kultur & fritid, fastighet och bygg, vatten och avlopp. Våra tjänster levereras i en av de största och mest utmanande tekniska miljöerna i vår region, en miljö med 27 000 användare, 10 000 datorer, 400 servrar, och 700 switchar.

Inom Höglandets IT arbetar cirka 55 personer.

Chef för Höglandets IT är Jenny Kongseryd.

Höglandets IT, HIT, bildades den första januari 2010 då kommunerna AnebyEksjöNässjöSävsjö och Vetlanda kommuner beslutade sig för att föra samman sina IT-avdelningar till en gemensam IT-produktion och kundtjänstorganisation. Sedan juli 2011 finns vi i gemensamma lokaler på Itolv-området i Eksjö.

Är du IT-användare i höglandskommuerna och behöver support?
Kundtjänsten nås, liksom tidigare, via Höglandsnätet. Länk finns från kommunernas egna intranät.

kioslogoSöker du praktikplats?
Höglandets IT, HIT, tar emot praktikanter från årskurs 9, gymnasiet och högskolan. Om du vill ansöka om praktikplats skicka då ett mejl till info@hoglandet.se och ange ditt namn, vilken period det gäller och vilken årskurs, linje eller inriktning du läser för tillfället. Vi ser gärna att du ger en liten bild om vem du är också.

Publicerad 20 november 2012. Senast uppdaterad 24 maj 2016.
Aktuellt

Vi är en av Sveriges mest spännande offentliga arbetsgivare 2016

Vi har idag glädjen att meddela att Höglandets kommunalförbund har utses till en av Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor av Karriärföretagen. Motiveringen som ges är: ”Höglandets kommunalförbund samordnar på ett spännande sätt flera olika områden inom de fem kommunerna som ingår i samarbetet. De anställda motiveras varje dag att hitta kreativa och smarta…