”Jag gillar kontakten med användarna och att lyckas lösa kluriga problem.”
Sara Eriksson, Supporttekniker >

Vi är en av Sveriges mest spännande offentliga arbetsgivare 2016

Vi är en av Sveriges mest spännande offentliga arbetsgivare 2016

Vi har idag glädjen att meddela att Höglandets kommunalförbund har utses till en av Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor av Karriärföretagen. Motiveringen som ges är:

”Höglandets kommunalförbund samordnar på ett spännande sätt flera olika områden inom de fem kommunerna som ingår i samarbetet. De anställda motiveras varje dag att hitta kreativa och smarta lösningar på komplexa problem. Det är också tydligt att de anställda är stolta att vara en del av samhällsutvecklingen och Höglandets kommunalförbund utses därför till en av Sveriges 100 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.”

– Det är oerhört roligt att vi först och främst blev nominerade och att vi ligger topp 50 i landet är hedrande. Det är ytterligare ett bevis på att samarbete inom arbetsplatsen och över kommungränserna är ett framgångskoncept, säger en glad och stolt Carina Hellström, förbundschef.

De fem kommunerna på Höglandet – Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda – bildade Höglandets kommunalförbund år 2002 för att ta tillvara alla möjligheter att utveckla Höglandets konkurrenskraft. Förbundet arbetar för utvecklat och fördjupat samarbete mellan medlemmarna för att åstadkomma utveckling och effektivt resursutnyttjande.

Förbundets verksamhetsområden är idag Höglandets IT, Höglandets familjerätt och kompetens (samarbete kring eftergymnasial utbildning, teknik- och vård- och omsorgscollege).

kioslogoKommunalförbundet har sitt säte i Eksjö med förbundskansli på Itolv-området. Vi är totalt 70 anställda. Kansliet är sammanhållande länk för samordning och utvecklingsarbete, kontakt med politiker, ekonomi och information/kommunikation. Förbundet leds av en direktion som består av ledamöter valda av de fem medlemskommunerna.

Om Karriärföretagen

Karriärföretagen har sedan 2011 identifierat Sveriges främsta arbetsgivare. Utmärkelsen att vara en av Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor delas årligen ut till organisationer som fokuserar på medarbetarnas utveckling, ett ökat engagemang och en förbättrad arbetsplats.

Inför Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor har över 500 organisationer utvärderats utifrån karriär- och utvecklingsmöjligheter, medarbetarengagemang, rekrytering, internt- och externt employer brand och mycket mer. Utav dessa har ca 250 organisationer passerat första urvalet och utifrån de har vår jury valt ut de Topp 100 och sedermera de Topp 50 organisationerna som belönats med utmärkelsen.

Karriärföretagen har i undersökningen mätt organisationernas kommunikation som arbetsgivare, utvärderat tidigare medarbetarundersökningar eller låtit medarbetare själva få berätta vad de tycker om sin arbetsgivare i den anonyma undersökningen Employee Engagement.

Det slutgiltiga urvalet har sedan gjorts av en jury av interna Employer Branding och Rekryteringsexperter som granskat underlaget för respektive organisation. I processen har över 16000 recensioner samlats in och analyserats för att komma fram till de Topp 100 och sedermera de Topp 50 organisationerna som belönas med utmärkelsen att vara en av Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

Ta del av hela resultatet på karriarforetagen.se

Kontakt:

Carina Hellström, förbundschef
Tfn: 0380-51 75 52

Publicerad 23 maj 2016. Senast uppdaterad 23 maj 2016.