”Jag gillar kontakten med användarna och att lyckas lösa kluriga problem.”
Sara Eriksson, Supporttekniker >

Nu heter vi Höglandsförbundet!

Nu heter vi Höglandsförbundet!

Höglandets kommunalförbund byter 1 november namn till det förkortade Höglandsförbundet. Skiftet görs i samband med införandet av en ny grafisk profil, där alla verksamheter fått en egen underlogotyp.

Anledningen till bytet är dels för att på ett tydligare sätt beskriva det samarbete som sedan lång tid bedrivs mellan de fem höglandskommunerna. Dels för att namnet har varit långt och ibland kopplats till fackförbund. Ett kommunalförbund är vi, det är vår organisationsform. Men det betyder inte att vi behöver benämnas som det.

– Höglandet är ett starkt inarbetat begrepp här i trakterna som ofta betyder samverkan över kommungränserna och det är precis det vi står för, berättar Carina Hellström, förbundschef. Höglandet i förbund – Höglandsförbundet!

Höglandsförbundet har sitt säte på Itolv-området i Eksjö med cirka 80 anställda. Kansliet är sammanhållande länk för samordning och utvecklingsarbete, ekonomi, kontakt med politiker och information/kommunikation.

Förbundet bildades 2002 och 2010 bildades Höglandets IT som sammanför de fem kommunernas IT-avdelningar till en organisation. 2011 följde Höglandets familjerätt på samma vis. Sedan tidigare finns även Höglandets kompetens, samordning med bland annat processledarskap för Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege.

Kontakt:

Carina Hellström, förbundschef

Tfn: 0380-51 75 52

Publicerad 1 november 2017