”Jag gillar kontakten med användarna och att lyckas lösa kluriga problem.”
Sara Eriksson, Supporttekniker >

Malena Tovesson blir ny förbundschef

Malena Tovesson_2Nu är det klart vem som blir ny förbundschef för Höglandets kommunalförbund. Malena Tovesson, Huskvarna, idag kanslichef i Jönköpings kommun, tillträder det nya jobbet vid årsskiftet. Det beslutades av direktionen i kommunalförbundet på fredagsförmiddagen.

Förbundets ordförande, Lars-Erik Fälth, Aneby, är mycket nöjd med rekryteringen.

– För att kommunerna i framtiden ska klara av välfärdsuppdraget blir det än viktigare att samverka och samarbeta. Vi känner att Malena har den kompetens som behövs för att leda förbundet och kommunerna i en fortsatt utveckling av det samarbete som så förtjänstfullt drivs av den personal som vi har i höglandsförbundet. När vår nuvarande förbundschef Carina Hellström nu går i pension får Malena det yttersta ansvaret för att utveckla verksamheten för framtidens behov.

Malena Tovesson ser fram emot den utmaning som förbundschefsjobbet innebär.

– Det ska bli väldigt spännande att lära känna verksamheten och utveckla den tillsammans med mina nya medarbetare, säger Malena.

Om Höglandets kommunalförbund:

Kommunalförbundet har sitt säte i Eksjö med förbundskansli på Itolv-området och är idag cirka 80 anställda. Förbundskansliet är sammanhållande länk för samordning och utvecklingsarbete, kontakt med politiker och information/kommunikation.

Förbundet bildades 2002 och inriktade sig då främst på turism och marknadsföring av Höglandet. 2010 bildades Höglandets IT som sammanförde de fem kommunernas IT-avdelningar till en organisation. 2011 följde Höglandets familjerätt på samma vis. Sedan tidigare inordnas även kompetenssamordning med bland annat processledarskap för Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege.

 

Kontakt:

Lars-Erik Fälth, ordförande i Höglandets kommunalförbund
Tfn: 070-524 73 42

Publicerad 29 september 2017. Senast uppdaterad 2 oktober 2017.