Sara Eriksson, supporttekniker

”Jag gillar kontakten med användarna och att lyckas lösa kluriga problem.”
Sara Eriksson, Supporttekniker >

Ett toppjobb är ledigt på Höglandet – ny förbundschef sökes

Ett toppjobb är ledigt på Höglandet. Det är tjänsten som förbundschef för Höglandets kommunalförbund. Nuvarande förbundschef, Carina Hellström, ska gå i pension vid årsskiftet.

– Förbundet har under Carinas ledning utvecklats till att vara en tjänsteorganisation som stödjer och utvecklar de fem höglandskommunerna på ett modernt sätt, säger Lars-Erik Fälth, ordförande i förbundets direktion och tillika kommunstyrelsens ordförande i Aneby kommun.

Höglandets kommunalförbund är en samarbetsorganisation för medlemskommunerna Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda. Förbundet arbetar för ett fördjupat samarbete mellan medlemmarna för att åstadkomma utveckling och effektivt resursutnyttjande.

-Samarbetet mellan kommunerna måste fortsätta att utvecklas för att kunna möta ökade krav i välfärdsuppdraget, fortsätter Fälth. Verksamheterna behöver i allt högre utsträckning specialistkompetens inom olika verksamhetsområden. För att klara detta behöver vi agera tillsammans, då respektive kommun har svårt att var för sig rekrytera och behålla sådan spetskompetens.

Rekryteringen av en ny förbundschef sköts av Nässjö kommuns personalavdelning i samarbete med rekryteringsföretaget Intend.

– Vi söker nu en person som känner trygghet med den kommunala organisationen och har god kunskap om dess verksamhet. Personen ska också ha god omvärldskunskap och bra ledaregenskaper för att kunna leda kommunalförbundet och på ett kreativt sätt vidareutveckla verksamheten, säger Fälth

Om Höglandets kommunalförbund:

Förbundet bildades 2002 och inriktade sig då främst på turism och marknadsföring av Höglandet. 2010 bildades Höglandets IT som sammanförde de fem kommunernas IT-avdelningar till en organisation. 2011 följde Höglandets familjerätt på samma vis. Sedan tidigare inordnas även kompetenssamordning med bland annat processledarskap för Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege.

Kommunalförbundet har sitt säte i Eksjö med förbundskansli på Itolv-området och är idag ca 80 anställda. Förbundskansliet är sammanhållande länk för samordning och utvecklingsarbete, kontakt med politiker och information/kommunikation.

 

 

Kontakt:

Lars-Erik Fälth, ordförande i förbundets direktion Tfn: 0380-462 01

 

Publicerad 6 juli 2017. Senast uppdaterad 6 juli 2017.