”Jag gillar kontakten med användarna och att lyckas lösa kluriga problem.”
Sara Eriksson, Supporttekniker >

IT-chef

De fem höglandskommunerna Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda bildar samarbetsorganisationen Höglandsförbundet. Mångfald, närhet och samverkan utmärker höglandssamarbetet. Förbundet bedriver samarbetsprojekt inom kommunal samverkan och utvecklingsfrågor för att göra regionen starkare och mer attraktiv för boende och verksamma på Småländska höglandet. En betydande del av Höglandsförbundet utgörs av Höglandets IT som är Höglandskommunernas gemensamma IT-organisation. Kommunerna på höglandet står inför en omvälvande och spännande förändringsresa mot det digitala tjänstesamhället och där är Höglandsförbundet en viktig aktör. Verksamheten omsätter ca 100 msek och har 80 anställda.
Vill du leda Höglandets IT fortsatta utveckling mot visionen “Vi ska göra vardagen enklare för privatpersoner och företag”? Utmanas du av långsiktigt förändringsarbete med verksamhet och medarbetare i fokus? Då kan du vara vår nya IT-chef.
Arbetsuppgifter och ansvarsområde

I rollen som IT-chef leder du verksamheten inom Höglandets IT som sysselsätter cirka 65 medarbetare och omsätter cirka 100 msek. Offentlig verksamhets digitaliseringsbehov står högst på agendan. Med det följer viktiga frågor kring molntjänster, åtkomst och integration och IT-säkerhet. Du blir en nyckelperson vad gäller att driva och hålla samman detta arbete såväl internt som i dialogen med höglandskommunerna. Parallellt med detta arbete behöver organisationen fortsätta att utvecklas i samma höga takt som tekniken, vilket ställer krav på rätt kompetens och rätt resurser i rätt tid.

 

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen har du erfarenhet från ledarskap i en större IT-organisation med en väl utvecklad förmåga att arbeta strategiskt- mål- och resultatinriktat. Du har en bred kunskap om IT och arbetar aktivt för att leveranserna möter verksamheternas behov.  Som person är du uthållig och vet hur du får med dig medarbetarna genom att du är kommunikativ och påverkar och motiverar din omgivning på ett tydligt och positivt sätt. IT-chefen leder sin ledningsgrupp, rapporterar till förbundsdirektören och ingår i Höglandsförbundets ledningsgrupp.

Denna rekrytering gör vi i samarbete med VEM AB. Vi önskar din ansökan via deras webbplats www.vem.se senast 8 augusti. För mer information kontakta Bo Arberg eller Ingemar Andersson på 036-570 11 80.

Mer om tjänsten som IT-chef
Avdelning:
Höglandets IT
Arbetsplats:
Eksjö
Typ av anställning:
Tillsvidare
Fackliga företrädare:
Jan Sunesson, Vision, 0380-51 78 70
Niclas Fransson, Sveriges Ingenjörer, 0380-51 75 46
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Bo Arberg eller Ingemar Andersson, VEM AB
Tel:
036-570 11 80
E-post:

Vi kommer kontinuerligt kalla in intressanta kandidater på intervju, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Publicerad 27 juni 2018. Senast uppdaterad 27 juni 2018.