”Jag gillar kontakten med användarna och att lyckas lösa kluriga problem.”
Sara Eriksson, Supporttekniker >

IT-arkitekt

Trivs du med att ha en nyckelroll i att stötta och vägleda kommuner i deras utveckling mot framtidens e-förvaltning?
Med hjälp av ett skickligt gäng om 60 personer på Höglandets IT skapar vi förutsättningar för Höglandskommunernas förändringsresa mot det digitala tjänstesamhället.
Arbetsuppgifter och ansvarsområde

Din vardag
Som IT-arkitekt på Höglandets IT får du ett brett ansvarsområde. Du ansvarar för att IT-tjänsterna hålls samman i en effektiv arkitektur samtidigt som du är med och bidrar i uppbyggnaden av en arkitekturstyrning baserat på verksamhetskrav, medborgarnas krav och omvärldskrav. Genom att trendspana, men även ta fram och upprätthålla en målbild över IT-arkitekturen blir din roll central i vår organisation. Du får en given roll i utvecklingsprojekt och kravställandet på dessa samt deltar i Höglandets IT:s strategiska ledningsarbete.

I det dagliga arbetet tolkar du både verksamhetsspråk och IT-språk, du strukturerar arbetet utifrån verksamhetsmål samt lägger ett stort engagemang i att visualisera vägen för dina närmsta kollegor på Höglandets IT.

Vem söker vi?

Som person är du trevlig, ansvarsfull och uppskattar ett team som delar kunskap för att tillsammans höja nivån i gruppen. Att kunna diskutera med verksamheter ur en arkitekturell synvinkel samt prata teknik på ett pragmatiskt sätt kommer naturligt för dig och du kan värdera nyttan av teknik för att kunna prioritera de frågor du vill driva igenom.

Du är strukturerad, uppskattar att stå inför nya utmaningar och arbetar framåt på ett visionärt och inkluderande sätt.
Du har högskoleutbildning med inriktning mot datateknik, systemvetenskap eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt.
Du har flera års erfarenhet av, samt god kunskap om, IT-arkitektur. Flerårig erfarenhet av att arbeta i projekt samt mycket god kunskap om och förståelse för moderna IT-arkitekturer och designtekniker.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Patrik Jensen, patrik.jensen@sigma.se mobilnr 070-2375734 alternativt Susanne Hjälmered, susanne.hjalmered@sigma.se, 070-389 70 07.

Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.

Mer om tjänsten som IT-arkitekt
Avdelning:
Höglandets IT
Arbetsplats:
Eksjö
Typ av anställning:
Tillsvidare
Fackliga företrädare:
Jan Sunesson, Vision, 0380-51 78 70
Niclas Fransson, Sveriges Ingenjörer, 0380-51 75 46
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Patrik Jensen och Susanne Hjälmered, Sigma Recruit
Tel:
070-2375734 alt. 070-389 70 07
E-post:

Vi kommer kontinuerligt kalla in intressanta kandidater på intervju, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Publicerad 28 maj 2018. Senast uppdaterad 28 juni 2018.