”Jag gillar kontakten med användarna och att lyckas lösa kluriga problem.”
Sara Eriksson, Supporttekniker >

Ekonomichef

De fem höglandskommunerna Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda bildar samarbetsorganisationen Höglandsförbundet. Mångfald, närhet och samverkan utmärker höglandssamarbetet. Förbundet bedriver samarbetsprojekt inom kommunal samverkan och utvecklingsfrågor för att göra regionen starkare och mer attraktiv för boende och verksamma på Småländska höglandet. En betydande del av Höglandsförbundet utgörs av Höglandets IT som är Höglandskommunernas gemensamma IT-organisation. Kommunerna på höglandet står inför en omvälvande och spännande förändringsresa mot det digitala tjänstesamhället och där är Höglandsförbundet en viktig aktör. Verksamheten omsätter ca 100 msek och har 80 anställda.
De fem höglandskommunerna driver sedan 2002 samarbetsorganisationen Höglandsförbundet och dit söker nu VEM en verksamhetsorienterad ekonomichef. Verksamheten står inför en fortsatt spännande utvecklings- och förändringsresa där du som ekonomichef blir en nyckelperson.
Arbetsuppgifter och ansvarsområde

I rollen ansvarar du för verksamhetens redovisning, bokslut och budget samt driver utvecklingen av uppföljning och analyser. Du leder och utvecklar ekonomi­funktionen för att på rätt sätt stödja verksamheten. Du ansvarar för fyra direktrapporterande medarbetare och tjänsten innebär ett nära samarbete med förbundsdirektören samt ledningen för respektive höglandskommun. Som ekonomichef på Höglandsförbundet ska du ur ett ekonomiperspektiv stödja och coacha dina kollegor i förbundet, du ingår i ledningsgruppen där du tar en aktiv roll.

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen är du en kommunikativ, analytisk och trygg ledare som på ett enkelt sätt kan förklara ekonomiska analyser och begrepp. Som person har du förmågan att leda och utveckla verksamheten ur ett helhetsperspektiv samtidigt som du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har sannolikt erfarenhet från en liknande roll, meriterande är erfarenhet från kommunal, regional eller statlig verksamhet. Du rapporterar till förbundsdirektören och placeringsort är Eksjö.

Denna rekrytering gör vi i samarbete med VEM AB. Vi önskar din ansökan via deras webbplats www.vem.se senast 8 augusti. För mer information kontakta Bo Arberg eller Ingemar Andersson på 036-570 11 80.

Mer om tjänsten som Ekonomichef
Avdelning:
Höglandsförbundet
Arbetsplats:
Eksjö
Typ av anställning:
Tillsvidare
Fackliga företrädare:
Jan Sunesson, Vision, 0380-51 78 70
Niclas Fransson, Sveriges Ingenjörer, 0380-51 75 46
Ann-Sofie Olofsson, SSR, 0380-51 75 89
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Bo Arberg eller Ingemar Andersson, VEM AB
Tel:
036-570 11 80
E-post:

Vi kommer kontinuerligt kalla in intressanta kandidater på intervju, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Publicerad 27 juni 2018. Senast uppdaterad 27 juni 2018.