”Jag gillar kontakten med användarna och att lyckas lösa kluriga problem.”
Sara Eriksson, Supporttekniker >

Emil Heikinheimo, f.d. student

Emil Heikinheimo, f.d. student

Kan du beskriva utbildningen?
- Produktutveckling med möbeldesign lär ut allmän produktutveckling och formgivning med fokus på möbeldesign. Utbildningen är en tvåårig högskoleutbildning med möjlighet till ett tredje år som ger kandidatexamen. Utbildningsanordnare är Jönköpings Tekniska Högskola och utbildningen bedrivs på Nässjöakademin.

Vad gillar du bäst med din utbildning?
- Utbildningen består av många delar som hänger fint samman och ger bra förutsättningar för att gå ut i arbetslivet. Formgivning, materialteknik, konstruktion, CAD, 3d-visualisering samt lite försäljning och marknadsföring bildar en bra helhet som känns väl genomtänkt. Utbildningen ger en bra början till en karriär inom produktutveckling och design. Skolan har fina lokaler och lärarna är jättebra. De lyssnar på oss och bryr sig verkligen om att vi lär oss mycket och har det bra.

Vad är målet med din utbildning?
– Att få ett jobb där jag får använda de grejer som jag studerar, och kanske starta ett eget företag nån dag.  – Och att skapa kontakter, förstås.
Företagsförlagt projekt ingår i utbildningen. Det tycker jag är en jättebra grej, för man lär sig mycket av det praktiska och så får man viktiga kontakter med arbetslivet på ett företag.

Namn: Emil Heikinheimo
Titel: Student – Produktutveckling med möbeldesign, Nässjöakademin
Bakgrund/tidigare jobb: Har jobbat på finsk TV med regi och som producent av reality, dramaserier och TV-nyheter.

Publicerad 10 juni 2013. Senast uppdaterad 2 november 2016.